Wege Festiwal Silesia

Już 16-17 marca w Galerii Szyb Wilson będzie możliwość obejrzenia około 50 stoisk z najlepszą wege kuchnią, która specjalnie z tej okazji zjedzie się z całego kraju.
image

Roślinna kuchnia zaproponuje podróż po smakach całego świata. Pojawi się kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska!

Na miejscu spróbujecie takich dań jak kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery.

Na deser zaproponujemy czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody!

Szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce gdzie można spędzić dzień zapoznając się z produktami, które udowodnią, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia.

Podsumujmy na Wege Festiwalu znajdziecie:

  • najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
  • wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
  • wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
  • książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.




komentarze

dodaj komentarz
jeszcze nie dodano komentarza
dodaj komentarz